20 April, 2011

Kata hati : menyusahkan atau sebaliknya

Hai, akhirnya aku post sesuatu kat blog aku ni. Minta maaf la pasal aku agak sibuk skit dengan kerja. Maklum la baru dapat kerja so banyak benda nak diuruskan...sori yer encik blog hehehe. Buat masa ni apa2 tutorial terpaksa aku tangguh sebab nak susun balik jadual hidup aku yang agak tunggang langgang skit. Biasa lah masalah hati dan perasaan skit hahaha.

Macam mana nak terangkan apa yang aku rasa ni....boleh kata aku ni suka kat seseorang ni..dan aku pon da luahkan apa yang aku rasa kat die..and the respon???? NO KOMEN....takpelah aku xkesah la asalkan aku dah buat n da mulakan langkah dulu...kalo xdapat pon xdela aku rasa mnyesal nanti...tapi selepas aku membuat luahan hati kt dia, seolah2 macam dapat feedback yang boleh kata ok la...tapi still dalam frasa sebagai kawan...tapi satu jer masalah kami....kami jauh antara satu sama lain...tapi xdela smpai London dgn KL...dalam Malaysia gak la hehehe....tapi bagi aku itu bukan 1 masalah...lagipun aku dah plan nak turun sana semata2 nak jumpa dia...Oh yer, apa yang menarik tentang kami ialah kami pernah sama belajar dlm satu universiti, pernah terserempak tapi tak pernah tegur...yang peliknya kami jadi rapat sebab kenal dari FB...semuanya bermula dengan dia mesej inbox nak email untuk add aku...time tu lak aku memang tengah jiwa kacau...lepas tu, start dari situ kitorang berkenalan sampai sekarang...mungkin memang da ditentukan kitorang susah nak jumpa tapi berbual kat telefon pon dah lebih dari cukup...

sekarang ni yang menjadi masalahnya, aku terlihat kt post die macam dah berbaik semula dgn ex bf die dan mungkin da bersama semula...ini ape yang aku rasa la..tapi pernah die cakap kat aku yang die takkan terima semula dan hanya sebagai kawan saje...ntah la, aku tak tau nak dengar ke tak kata hati aku ni...rasa tak adil plak kalo xdengar dari pihak dia...lagipun buat masa ni kitorang hanya kawan...tapi aku harap dia tak main2 kan prasaan aku...cukuplah skali dulu...mungkin buat masa ni aku akan diam seketika dari dia...mungkin juga slama ni aku yang terlebih sudah so dah buat dia rasa xselesa dgn aku...kalau die ada terbaca blog aku ni, aku minta maaf kalo entri ni menyinggung prasaan dia...bukan niat untuk menyakiti tapi cuma meluahkan apa yang tersimpan dalam hati ni...hope our relationship never end...sayangnya aku kat dia hanya Tuhan saja tahu...

( agak jiwang penulis malam2 camni, bak kata orang ' dalam hati ada taman' haha)
Reactions:
Categories:

4 komen :

niNiE said...

masalah kite hampir same ... cume feedback yg ninie dpt sgt sedih...we both like each other but there are some major GAP between us yg m'halang kami untuk ade relationship...lagi pedih...hari2 ninie tgk die kot...kitorg 1 office...hmmm

shah said...

ok la tu...kurang2 ninie dgn die 1 opis...mcm shah ni mmg dugaan betul...berjauhan...nak ajak mkn ke ape ke sgt la susah...itu yg buat shah dgn die susah nk kenal hati budi dgn lebih mendalam...itu belum lg soal percaya...lagi pening nk pikirnye...hmmm...

niNiE said...

bg ninie 1 ofis la yg sakit jiwa...jeles tgk die layan girls laen lebih dari kite nak2 time tgh gadoh...hmm..

shah said...

ohhh...mmg agak sakit hati gak la...sabar je la...kalau shah la, shah cari masa sesuai n tnya betul2 nk trus jd kwn jer atau lebih dari tu...if da tau apa isi hati masing2, so xdela pening sgt nk pk...xdela hati rasa sakit...