03 June, 2010

Dugaan sepanjang praktikal di KL

Lama plak aku tak post sesuatu kat blog aku ni..tak tau nak cerita ape lagi sebab hari-hari yang ak lalui semuanya macam biasa jer...nothing special...

sebenarnya dalam 3 minggu ni macam-macam kejadian dah jadi kat aku la terutamanya...salah satu yang tak dapat aku lupakan adalah eksiden motor...sebenarnya takde langgar sape-sape pun tapi aku jatuh sendiri...terlanggar pembentung longkang yang tinggi...kire macam langgar tunggul besar la...
sebelum aku langgar tu, aku dapat rasakan ada sesuatu melintas depan aku dan membuat aku terleka sekejap...tau-tau pandang depan aku dah ke tepi dan terus langgar longkang tu...melayang jauh gak la aku...mujur la aku pakai sweaer tebal, helmet dan beg yang ade LAPTOP!!!...motor aku rim hancur depan blakang...lampu blakang pecah, lampu depan tercabut...yang ajaibnya aku takde teruk sangat..cuma luka calar kaki dan tangan..bukannya aku nak bongkak tapi kalau sape-sape eksiden tercampak jauh dan naik motor paling kurang patah tangan atau kaki..tapi ni lain jadinya...aku bersyukur sangat aku ada lagi kat dunia ni...tapi aku sedih tengok motor aku tu...itu je la hadiah yang ayah aku bagi...aku plak hancurkan...aku rasa bersalah sangat...tapi nyawa lagi penting....

Sejak tu, aku jadi fobia buat beberapa hari...tapi alhamdulillah lepas gak aku bawak motor pergi Shah Alam jumpa member-member...itu pun aku bawak slow skit...lepas tu terus aku duduk rumah pak lang aku untuk pergi praktikal kat Cheras...sejak tu naik tren la ulang alik gi praktikal...dah lame aku tak naik tren hehehe...penat sangat tapi tak kisah la sangat...overall praktikal aku ok jer...takde pressure sangat macam time blaja...sangat letih, tension dengan kerenah lecturer dan macam-macam lagi la...so lepas ni plan aku nak improve diri aku supaya jangan malas sangat....sebab cuti ni nak kene buat TESIS!!!! hadoiiiiiii...............
Reactions:
Categories:

6 komen :

hasni said...

jatuh motor memang menyakitkan
haish
nek tren pon best jugak
more safetykan

FaFaFa said...

lenkali konsertrate time bwk motor ye.
thesis? apa tu. aishhhhhhh

souledge said...

fa : aku terlebih konsentrate tu la yg leka tu hahaha...thesis tu bende yg petak,ade tulisan, ade markah huarghhh

hasni: yeap..mmg safety tp sesak kdg2...mcm2 bau kene cium haha

baby_busyuk said...

oit..apsal ko kene wat tesis lak?...hahah..sian ko..

souledge said...

la...aku kan sem depan part 6...kene la buat tesis...klau x buat, masak aku...hehe

baby_busyuk said...

ooo ko tak sama dgn nizam ek?...leh blanjer piza..:P