17 April, 2010

Another Facebook Worm (virus)

Koobface, salah satu virus jenis worm bakal merosakkan dan menyusahkan korang yang ade facebook.Virus ni secara umumnya akan menyamar menjadi salah seorang kawan korang dan akan refer satu link kat korang untuk korang klik. Kemudian link tersebut akan bawak korang ke satu video seolah2 video tu membe korang punye. Kemudian masa korang nak play video tu, ade pop up keluar mengatakan flash player korang perlu diupdate dan install.

Sebenarnye update tu la virus. Kalau korang klik jugak,alamatnye akaun FB korang kene hack dan akan guna akaun korang untuk sebarkan lagi virus tu. Sekarang ni virus ni dah tersebar kat Myspace,Friendster, Hi5 dan sebagainya. So be careful on what you click. Ni contoh gambanye



Sumber : The Inquisitr
Reactions:
Categories:

2 komen :

hasni said...

mcm2 btl lah
bek xyah fb kan?
btl tak

souledge said...

yup...tp susah gak
nanti mmbe2 lama nk cari kite..
FB je la jalannye...