03 March, 2011

Apa Dalam Kepala Aku?

Sejak2 akhir ni, macam2 benda aku fikir. Maklum ler dah abis belajar ni. Kena la cari duit ape yang patut untuk masa depan aku jugak. Pengalaman bekerja di sebuah syarikat ni memang dugaan betul. Baru jer keje sebulan dah berhenti. Tapi bukan kena pecat ke apa tapi pengurusan kat situ kelam kabut. Aku malas la nak memburukkan lagi keadaan tapi cukup la aku cakap yang syarikat ni takde masa depan. So sekarang ni jadi la balik pakcik tanam anggur hahaha.

Sekarang ni aku tengah plan sesuatu tapi tak tahu la kalo menjadi ke tidak. Cadangnya nak buat tutorial untuk mereka2 yang tak reti langsung yang akan di alih bahasa dari tutorial sedia ada. Bukan la nak tiru ke apa tapi maklum ler tak ramai yang ambik or terer english education, karang ade plak yang tak paham lak ape benda orang tu cakap hehehe. Tapi kalau dilihat rasanya ada jer tutorial dalam bahasa malaysia tapi cam kurang atau aku je yang tak tahu banyak tutorial macam yang aku tengah rancang ni. Tapi kalau aku jadi buat aku buat dalam bentuk video dan gambar ikut kesesuaian. Tujuan aku nak buat sebab cuma nak kongsi ilmu yang aku dah belajar selama ni. Mana yang aku tau itulah yang aku kongsi. Tapi tengok la kalau aku dah ready nak buat aku terus buat jer.

Seterusnya, tengah pikir nak plan keutamaan; beli rumah dulu ke beli kereta idaman bila duit dah banyak? Dua2 penting tapi aku rase baik aku beli rumah dulu dari beli kereta idaman, korang yang baca ni cmne lak, mana penting?hehehe. Pastu aku terpikir nak repair dan make up motor aku balik cantik2. Motor pon nak gak hensem cam tuan nye gak hahahaha. Hmm susah jugak kan hidup bila da bekerja ni. Macam2 kene pikir. Baru la aku tau cmne mak ayah aku cari duit punya la susah nak pastikan sume nye cukup. Pasni turn aku plak kene ambil alih tugas tu. Go go Shah!! :-P
Reactions:
Categories:

2 komen :

niNiE said...

ninie rase better beli rumah since shah da ade transport skang...alam pekerjaan byk cabaran...ninie yg baru setahun keje ni pon da mule mengumpul hutang nak bayar bill itu lah...ii lah...gud luck shah!

shah said...

hehehe thanks 4 advice...tu ah shah rase nk beli rumah dulu..kereta ni lambat lg kot...