21 February, 2010

Macam mane nak tambah Tab Windows Explorer

Masa nak buka browser internet mesti korang dah biasa pakai tabbing ni. Maksud kat sini korang bukak banyak2 browser dalam 1 window, faham kan? Macam mana lak kalau tabbing ni  digunakan kat window explorer korang? tengok contoh kat bawah ni:


Macam mana...best tak? Tabbing untuk ni korang leh guna QTTabBar. Benda ni cam Add-in untuk window explorer korang. Korang cuma install dan restart. Pastu enable add-in ni. Ni aku share file nye. dalam tu ade explanation..enjoy

download here
QTTabBar

kalau tak leh inform aku..oh yer add-in ni tak sesuai untuk windows 7. aku dah cuba tapi dapat error.
So sesuai la untuk Vista n XP user...
Reactions:
Categories: