25 December, 2009

Facebook Banned...????

kempen "jom banned facebook"


kenapa kena banned fb????


kalau x, kita akan sama2 membunuh sedara kita di palestin.

apakh tindakan perlu dilakukan????

jgn join fb or delete acc 2.

keuntungnya nya????

dpt memrtbtkan atau menegakkan tiang agama kita...

kenapa fb dn bukan mys or fs or tagged ????

sebab yang 2 sume x de kena mgena ngn Israel....

disini saya lmpirkn keratan majalah yg menyokong kempen ini...

tolong sebarkan erk.... klau bgosip tue selit2 kan la sikit psl cite nie k... skurg2 dpt phla ckit....



*kredit post to Gempak.org....
klik sini untuk bace artikel tentang FB ni

kat cni aku nk ckp kita guna FB untuk ape? untuk education maybe ok but klau sekadar nak main game kt dlm tu or tempat nak sosial yg kosong (means xde makna) baik xpayah...
Terpulang kepda korang sama ada nak delete or x account FB korang..yang penting skali jgn gunakannya untuk keburukan dan JANGAN sesekali lalai sebab benda yang melalaikan boleh dikategorikan sebagai haram...

P/S: sebenarnya susah sume orang nak tinggalkan FB ni pasal benda ni da jadi tempat kite untuk jumpe dan borak2 dgn kawan apa saje isu..tapi bak kata nabil 'lu pikir la sendiri'
Reactions:
Categories:

2 komen :

ms.Teddy said...

ak xphm lah..ko sokong ke tak banned FB nie??

souledge said...

between la...tp aku gune FB ni for education among my fren..entry kt atas ni aku ambik dari 1 forum... mcm aku ckp terpulang pada diri sndiri...ada baik dn buruk FB ni tp jgn lalai dan ketagih dah la..