24 May, 2009

Broadband user...meh sini




Haa..airini aku nak share dgn korang mcm mane nak lajukan speed broadband korang. Tips ni utk pengguna maxis n celcom. Aku dah cube n it work!..so dgn baik nya aku post kat blog aku ni. Sila ikut step betul2 k.(aku jumpe ni kt beberapa website,kredit to them)
Klik Seterusnya untuk entri penuh


1. pegi run taip GPEDIT.MSCComputer Configuration > Administrative Templates > Network > QoS packer … >
klik dua kali "Limit reservable bandwith" pastu tukar % bandwith 0 click ENABLE tekan OK
pegi "RUN" balik taip ipconfig /flushdns
2. Donlod menatang nih TCP Optimizer bukak pastu cari Optimal Settings kat atas button "OK".. check menatang tuh.. pastu apply.. "RESTART" komputer korang.. pastu poof!! laju beb.. aku percaya dier bley upkan donlod speed korang 100% percaye la..
P/S: step 1 tuh akan tingkatkan speed korang 20% step 2 plak 80%.. try iT!!!!


satu lagi step...sila ikut dgn betul


1. klik RUN...@ tekan button 'Windows' kt keybod n 'R' ='W+R

2.Selepas tu taip "cmd" dan taip "ipconfig/all" dan ENTER

3.pastu korang tengok ip adress korang.

4.pasu taip 'ping(ip adress korang)-t (cth: ping 10.233.123.54 -t)

5.die akan tulis (reply from (korang punye IP ADDRESS): bytes=32 time<1ms ttll="">)

6.biarkan window tu or just minimize jer..

7.cube try donlod or surf..mesti rase laju lagi..aku dah try n m'jadi(donlod speed aku increase)
Reactions:
Categories:

2 komen :

MiaMie_MiMiE said...

oit oit... nak tnye ni,asl xleh wat ye???

smpai bhagian tu

5.die akan tulis (reply from (korang punye IP ADDRESS): bytes=32 time<1ms ttll="">)---------> bnda ni xkuar pon

xjdi... ke slh tgk ip adresss...

bntu bnyk ckit...

souledge said...

tgk post ni

http://souledge-shah.blogspot.com/2009/06/tutorial-untuk-pengguna-broadband.html